Úspešná protidrogová akcia bratislavských policajtov a Národnej kriminálnej agentúry PPZ

12.04.2013 Bratislava

Úspešnú protidrogovú akciu zrealizovali tento týždeň policajti Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Bratislave spolu s policajtmi Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave5 v súčinnosti s Národnou protidrogovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ. Počas akcie zaistili laboratórium na výrobu drog spolu s prekurzormi, pervitínom a marihuanou. Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi vyšetrovateľ PZ obvinil 36-ročného Bratislavčana spolu s jeho o 3 roky mladšou družkou.
V utorok, na základe súhlasu sudcu pre prípravné konanie, vykonali policajti z viacerých policajných súčastí domovú prehliadku v jednom z petržalských bytov na Topoľčianskej ulici. Pri domovej prehliadke policajti zaistili podľa predbežných výsledkov z výsledky z Kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ 4 dávky pervitínu v kryštalickej forme, 400 ml dvojzložkovej tekutiny s obsahom metamfetamínu, 5 jednorázorých dávok marihuany. Okrem nájdených drog počas prehliadky policajti zaistili aj laboratórium na výrobu omamných a psychotropných látok spolu s prekurzormi.
Podľa doterajších zistení polície sa obvinení 36-ročný Jaroslav L. zaoberal výrobou, prechovávaním a distribúciou pervitínu približne 1 rok. Pervitín vyrábal 1 až 2 krát za týždeň. Pri výrobe omamných a psychotropných látok mu pomáhala jeho družka 33-ročná Denisa Ch., ktorá na požiadanie svojho druha chodila kupovať lieky a látky potrebné k výrobe drog, v čom Jaroslava takto podporovala. Obvinený Jaroslav vyrábal pervitín v kuchyni jednoizbového bytu. Drogy následne odpredával konečným konzumentom alebo ich dával svojej družke Denise na aplikáciu priamo v byte, alebo si časť z nich aplikoval sám, alebo i inými konzumentmi drog.
V prípade dokázania viny sa v súčasnosti obvinení muž a žena potrestajú trestom odňatia slobody v trvaní od 4 do 10 rokov. Vyšetrovateľ OR PZ v Bratislave 5 spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvineného 36-ročného Jaroslava L. do vyšetrovacej väzby, obvinenú 33-ročnú Darinu Ch. stíha na slobode. Na rozhodnutie sudcu o vzatí do väzby čaká obvinený Jaroslav L. v cele policajného zaistenia.
 
mjr. Mgr. Tatiana Kurucová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región